Uitstap Wakan Centrum

Tweemaster Lisse NP 6

De mening van Isa:
Het was zo super leuk vooral in de donkere kamer. Ik zou echt willen weten hoe de donkere ruimte er uitziet als het licht aan is. Ik vond het  leuk om mijn naam in braille te typen.

De mening van Matthijs:
Ik vond het heel bijzonder dat dit centrum door blinde en slechtziende mensen werd  begeleid.  Ik vond het braille schrijven ook interessant. Ik vraag mij af hoe kunnen die mensen mijn naam lezen?  Ik vond het jammer dat ik niet alle spelletjes kon doen. Heel apart dat de begeleiders ons zo goed door de donkere ruimte konden laten lopen en wisten wat er allemaal stond.

De mening van Djuun:
Ik vond de donkere kamer echt eng.. Ik heb helaas niks van de spelletjes gedaan omdat de tijd op was. Ik vond het braille schrijven leuk. Ik vond het knap dat die mensen mijn naam konden lezen.

Wat er allemaal gebeurt. (Kijk uit spoilers)

Er zijn 3 onderdelen. De donkere kamer, het braille schrijven en de gezelschapsspelletjes voor blinde en slechtziende mensen. Je wordt begeleid door blinde mensen. Dus je hoeft niet bang te zijn dat er iets mis gaat.
We gaan naar het onderdeel de donkere kamer. Eerst laten ze je aan het donker wennen. daarna ga je een donkere kamer binnen. Je moet elkaar goed vasthouden.Je gaat door een parkje, je steekt een weg over, je komt in een bushokje en je gaat naar een discotheek. Helaas is de barman op vakantie. Door naar de blinde spelletjes. De blinde spelletjes zijn standaard spelletjes. Zoals mens erger je niet en bingo. Bij bingo moest je allemaal dingen voelen. Als er dan iets werd genoemd moest je voelen of je dat had. Bij mens erger je niet had je verschillende pionnetjes. Bij 1 was het bovenste stukje weg bij een andere de zijkant. Het was heel creatief bedacht.  De dobbelsteen was met puntjes zodat je kon voelen hoeveel je had gegooid. Door naar het braille schrijven. Je moest op een soort van typemachine schrijven. Daarnaast stond natuurlijk het braille alfabet. Als je je naam had geschreven ging een (blinde) meneer voelen wat onze namen waren. En dat was knap. Ik denk dat ze daar wel even voor moeten oefenen. 

Wij vinden de uitstap een aanrader. 

Verslag geschreven door Matthijs, Isa en Djuun uit groep 6.

 

Comments are closed.