Scholenpaketten uitgereikt

De eerste scholenpakketten jonge mantelzorgers zijn uitgereikt! Op De Tweemaster in Lisse en op De Toermalijn in Hillegom.

Het scholenpakket werd door Petra van Oorschot(intern begeleidster)& een groepje leerlingen uitgereikt. Het Jenga spel dat in het pakket zit, werd direct na de uitreiking door groep 7, klas van meester Aad uitgetest. Door de vragen leerden de kinderen elkaar een stuk beter kennen.

Het scholenpakket jonge mantelzorgers is in afstemming met enkele basisscholen samengesteld door WelzijnsKompas. Het bestaat uit een doe-boek voor kinderen, het dobbelspel ‘opgelucht staat netjes’, een signaleringskaart voor docenten, informatie over ondersteuningsaanbod in de regio, een aangepast Jenga spel, een USB- stick waarop allerlei informatie en tools zijn verzameld, zodat basisscholen zelf kunnen inzetten wat bij hen past.

Het uitreiken van de scholenpakketten viel in de week van de jonge mantelzorger die van 3 t/m 9 juni was. Het doel van deze week en het scholenpakket is (h)erkenning voor jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen en jongeren t/m 23 jaar, die opgroeien met de zorg voor en om een familielid die langdurig ziek is, een beperking heeft of verslaafd is.

 

 

Comments are closed.