Lesmateriaal en toetsen groep 7

Beste ouders,

Hieronder kunt u het lesmateriaal vinden wat de leerlingen kunnen gebruiken voor bijv. het leren van een toets. Ook plaats ik documenten met extra oefenstof en/of een link naar een website waar uw kind dit online kan oefenen.

Leerstof en oefenstof methodetoetsen

  • Wereldoriëntatie

Toets Naut, donderdag 21 juni, thema 2

Naut thema 2

  • Verkeer

Toets verkeer, donderdag 14 juni, thema 5

  • Taal

Toets, dinsdag 26 juni, thema 8

Woordenschat: thema 8 groep 7

Opdrachten online

Na de voorjaarsvakantie zijn wij overgestapt op Cloudwise. Hierbij hebben alle leerlingen hun eigen account en inloggegevens gekregen. Wij werken met zijn allen online en in onze eigen cloud. Google cool is een beveiligde omgeving, speciaal voor onderwijs.

Alle leerlingen loggen in met een eigen e-mailadres: voornaam.achternaam@tweemasterlisse.nl
I.v.m. privacy maken de kinderen zelf hun wachtwoord aan, die weten zij alleen. Ik kan hun wachtwoord wel resetten, als zij deze zijn vergeten.

Samen met een collega heb ik een cursus gevolgd bij Cloudwise. Hierdoor zijn wij op de hoogte van alle mogelijkheden van de Google apps. A.d.h.v. deze cursus ben ik met onze klas deze mogelijkheden aan het uitproberen.

Op school werken de leerlingen niet langer meer met de programma’s van Office, zoals Word en Powerpoint. We werken nu met Google Documenten en Google Presentaties. Doordat deze automatisch opgeslagen worden in hun Google Drive, kunnen de leerlingen deze thuis en op school openen en bewerken.

Met dit account kunnen de leerlingen ook thuis opdrachten maken in Google Classroom. Hier kunt u komen door naar Google te gaan en te zoeken naar > Google Classroom of via deze link https://classroom.google.com/. Hier zet ik opdrachten klaar voor de leerlingen, gekoppeld aan een inleverdatum. De leerlingen kunnen hier aan werken en bij mij inleveren. Zo kunnen ze een quiz maken over de lesstof. Deze heb ik bijv. gemaakt in Google Formulieren. Misschien heeft u uw kind gehoord over Kahoot, een gratis app. In de Classroom plaatst ik ook codes van een quiz uit Kahoot, die past bij de leerstof en het niveau van de groep. Met deze accounts kunnen de leerkrachten volgen wat de leerlingen doen en komen we een stapje dichterbij het werken met chromebooks.

De meeste leerlingen zijn uit groep 7 zijn hierdoor al goed op de hoogte van het gebruik en de mogelijkheden. Alle leerlingen hebben al een werkstuk in Google Documenten gemaakt. U kunt uw kind hier best naar vragen en dit samen thuis eens bekijken. Zijn er vragen, dan kunt u mij altijd een e-mail sturen.

Extra oefenstof algemeen

Rekenen

Rekenen groep 7 ‘checklist voor ouders’

https://wijzeroverdebasisschool.nl/groepen/groep-7/rekenen/

https://www.redactiesommen.nl/

Op deze website kunnen de leerlingen oefenen met verhaaltjessommen op niveau. De leerlingen kunnen inloggen met een klassenwachtwoord: groep7NP. Zij kiezen vervolgens hun eigen naam en kunnen de taken die de leerkracht voor hen klaarzet oefenen. Ze kunnen ook zelf oefenen, zonder in te loggen.

begin schooljaar t/m januari

  • extra herhaling E6 (eind groep 6)
  • extra basisstof M7 (midden groep 7)
  • extra uitdaging E7 of M8 (eind groep 7 of midden groep 8)

februari t/m eind schooljaar

  • extra herhaling M7 (midden groep 7)
  • extra basisstof E7 (eind groep 7)
  • extra uitdaging M8 (midden groep 8)

 

 

Comments are closed.