Leerlingenraad

Het doel is van de Leerlingenraad is om leerlingen zeggenschap te geven op school, om ze te laten meedenken over wat er op hun school gebeurt. Daarvoor zijn zes kinderen, drie jongens en drie meisjes, uit de groep 6, 7 en 8 gekozen.
Waar praten zij over? Natuurlijk dragen zij zelf ideeën aan. Maar omdat zij een vertegenwoordiging van alle kinderen zijn, gaan ze regelmatig de klassen rond om te vragen hoe kinderen over een onderwerp denken; plannen, ideeën en actiepunten kunnen door alle kinderen in de ideeënbus worden gedaan. Punten die aan de orde zijn geweest: hoe denken de kinderen over de nieuwe opzet van de gymlessen, waar zou de Kindergemeenteraad geld aan kunnen uitgeven, hoe kunnen we het speelplein leuker maken, hoe vinden de kinderen het werken met chromebooks? De Leerlingenraad kan ook helpen bij het organiseren van een activiteit; zo gaan zij de kerstspeurtocht helpen organiseren.
Daltonschool De Tweemaster laat ook op deze wijze de kinderen eigenaar zijn van hun eigen onderwijs.

 

GD:

Lotte Vergouwen (groep 7): Ik ben Lotte, ik zit in groep 7 en zit in de leerlingenraad, omdat mij het leuk lijkt en ik iets wil doen voor de school. Nu ik in de Leerlingenraad zit, is het nog leuker dan verwacht!
Ik ben gekozen door mijn klasgenoten, samen met Tessa. Wij hebben samen beloofd dat we naar hun ideeën luisteren. Als je nog ideeën hebt kan je altijd nog een briefje maken en in de ideeënbus doen!

Tessa Hendriks (groep 7): Ik ben Tessa, ik zit in groep 7 en ik zit in de Leerlingenraad, omdat het mij leuk lijkt om een bijdrage te doen voor school. Ik ben door mijn klasgenoten gekozen, omdat ik heb gezegd dat we naar hun ideeën gingen luisteren, samen met Lotte. Het is nog leuker dan ik  dacht.
Als je nog een idee hebt, kun je altijd zeggen.

Milou Verbaken (groep 8): Ik ben Milou. Ik zit in groep 8. Ik ben bij de Leerlingenraad, omdat ik graag met dingen wil beslissen en ik wil ook graag mijn ideeën delen.
Ik zit op dansen en ik hou veel van tekenen.

Bram Rooza (groep 8): Ik ben Bram, ik ben 10 jaar. Ik zit in groep en in de Leerlingenraad. Mijn hobby is voetbal. Mijn lievelingseten is patat en mijn lievelingskleur is blauw. Ik vind het leuk om in de Leerlingenraad te zitten, omdat ik dan mag meebeslissen met de school.

NP:

Pascal (groep 7): Ik ben Pascal en ik zit in de Leerlingenraad, omdat ik leuke ideeën heb en graag samen met andere kinderen dingen doe voor de school. Ik denk graag mee hoe we de school beter kunnen maken. Ik ben vaak voor iets wat ik leuk vindt zenuwachtig. Ik zit in groep 7 op het NP. Ik vind het leuk om te tekenen, knutselen en sporten (turnen, volleybal en tennis).

Louis (groep 7):

Dana (groep 8): Hoi, ik ben Dana. Ik ben 11 jaar oud. Ik zit in de leerlingenraad, omdat het me leuk lijkt om de school te verbeteren. Misschien wat minder stroom of water te gebruiken. En het lijkt me leuk om te luisteren naar ideeën van anderen. En om misschien iets te organiseren voor de school.

Giedo (groep 8): Hoi, ik ben Giedo. Ik ben 10 jaar en ik zit in de leerlingenraad,  omdat ik ideeën heb voor onze school. Ik ben van plan om de school beter te maken dan die al was. Ik kijk naar de voor- en nadelen van een plan. En ik geef mijn eigen mening.