Afsluiting project ´bouwen´

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Eind maart zijn we begonnen met het project met als thema: ´bouwen´.

Het volgende verhaal werd ter introductie in elke groep voorgelezen:

Ergens hier ver, ver vandaan, ligt midden in de zee een héél mooi eiland. Hoe dit eiland heet dat weet nog niemand!

Het schip de Tweemaster maakt een reis over de zee op zoek naar onbekend gebied. De ontdekkingsreizigers zien het eiland al van verre. Maar het staat niet op de kaart dus dit is echt een ontdekking!

Als ze aan land gaan, komen ze in de verschillende gebieden mensen tegen die op zoek zijn naar huizen! Wie kan ze helpen? De ontdekkingsreizigers snappen er niks van, je moet toch ergens wonen! De mensen zeggen dat ze het wel geprobeerd hebben maar dat de huizen maar niet blijven staan. De iglo smelt in de woestijn, de wilde dieren zitten in het huis in het bos, bij het water lukt het maar niet op het droog te houden en in de bergen staat het huis iedere keer scheef.

De ontdekkingsreizigers gaan terug naar Nederland en vragen ons nu om hulp. Kunnen wij huizen gaan bedenken en bouwen voor  de mensen op dit eiland?

Elke groep kreeg een landkaart waarvan elke groep in een bepaald gebied huizen gaat bouwen. Er kon gekozen worden uit: de woestijn, het bos, zee/water en bergen.

De kinderen hebben met elkaar goed nagedacht over wat ze konden bouwen. Donderdag 21 april hebben we groepsdoorbroken alle verschillende huizen bekeken.

Leuk en interessant om elkaars creativiteit te bewonderen en te horen waarom ze gekozen hebben voor een bepaald huis.

Een mooie afsluiting van het project met elkaar.

 

Team De Tweemaster

 

Comments are closed.