Klassennieuws NP6 #2

Uiterste concentratie tijdens het maken van de rekentoets. ( op een chromebook)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 5 oktober was er een gezamenlijke opdracht i.v.m. de kinderboekenweek. Alle kinderen hebben een deel van de puzzel ingekleurd, zonder te weten wat er op de tekening stond. Nadat we samen gepuzzeld hadden kwam onze boekenvriend “de Gruffalo” tevoorschijn. Geweldig hoe klein en groot samen aan de opdracht hebben gewerkt.

 

 

 

 

 

 

Samenwerken bij verkeer les 4 en 5. Een leerzame opdracht op een speelse manier.

 

 

 

 

 

 

Belangrijke data

Woensdag 3 oktober–> Opening van de kinderboekenweek.

Vrijdag 12 oktober –> Afsluiting van de kinderboekenweek.

Vrijdag 19 oktober –> Kinderen vrij i.v.m. studiedag

Maandag 22 oktober t/m zondag 28 oktober –> Herfstvakantie

Vrijdag 21 september hebben we twee leden gekozen voor de leerlingenraad. De leerlingen konden een sollicitatiebrief schrijven. Zij gaven daarin aan waarom nou juist zij in de leerlingenraad moeten zitten. De leerlingen hebben democratisch gestemd wie een goede woordvoerder voor onze klas zou kunnen zijn. Pascal Pennings en Louis Verhoef zijn gekozen.

We zijn creatief geweest met verf. Hieronder ziet u de prachtige resultaten.

 

 

 

 

 

Op dinsdag 25 september bezochten we de voorstelling Wolfgang’s Wondere Wereld.

Wolfgang Amadeus Mozart was een echt wonderkind. Al op zijn zevende ging hij op wereldtournee. De Nederlandse stadhouder Willem, zelf ook nog piepjong, vroeg Mozart muziek te schrijven. En dus kwamen Wolfgang en zijn familie enkele maanden naar Den Haag. Het was een spannende periode waarin Wolfgang en zijn zus Nannerl heel ziek werden, maar gelukkig ook geweldige feesten meemaakten. En Wolfgang schreef de mooiste muziek, die je in dit concert kon horen! De voorstelling was een groot succes.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.