Klassennieuws NP5 #2

Belangrijke data:

Woensdag 3 oktober Opening kinderboekenweek
Woensdag 10 oktober Toets 1 Brandaan
Donderdag 18 oktober Project: levende geschiedenis
Donderdag 18 oktober 18.30 uur Voorstelling groep 5
Vrijdag 19 oktober Vrij!

Studiedag leerkrachten

Maandag 22- vrijdag 26 oktober Herfstvakantie
Woensdag 31 oktober Toets 2 Brandaan
Vrijdag 2 november Toets 2 Taal

 

Beste ouders van de leerlingen uit groep 5,

Dit is de tweede editie van het klassennieuws uit onze groep. Wij houden u graag op de hoogte van wat wij in de klas doen.

Veel leesplezier,

Juf Tanja, juf Françoise en juf Diana

 

Spreekbeurten en boekenbeurten

Alle kinderen hebben zich kunnen inschrijven op de lijsten op de deur voor een spreekbeurt en een boekenbeurt. In de digiduif heeft u een beoordelingsfomulier en stappenplan gekregen. We wensen jullie veel plezier en succes met de voorbereidingen!

 

Kinderboekenweek

Woensdag 3 oktober is de opening van de Kinderboekenweek. Het thema is “Kom erbij!”. Groep 5 heeft buiten op het podium gedanst tijdens de opening.

Op 9, 10 en 11 oktober staat er in de hal een boekenwinkeltje van boekhandel Grimbergen waar u met uw kind een boek kan kopen. Op 12 oktober sluiten wij de Kinderboekenweek af met een voorleeswedstrijd. Op donderdag 18 oktober hebben we de voorstelling. Hierover heeft u een aparte Digiduif gekregen.

Foto’s: dansen op het plein en voorlezen op het schoolplein.

 

 

 

 

Sportdag

De sportdag is goed verlopen en de kinderen (en ook leerkrachten!) hebben het naar hun zin gehad. Bedankt voor de hulp!

 

Wolfgangs Wondere Wereldreis

Op dinsdag 25 september zijn de groepen 5 tot en met 8 naar een voorstelling geweest: Wolfgangs Wondere Wereldreis. Het was een symfonische voorstelling vol muziek over het leven van Mozart. Wij hebben genoten!

 

Project: levende geschiedenis

Op donderdag 18 oktober heeft groep 5 een leuke middag in het vooruitzicht! Bij de geschiedenislessen van Brandaan gaan we het hebben over de prehistorie. Hieroverkrijgen wij een project in de klas aangeboden. Op donderdagmiddag komt er een gastdocente met een mand vol replica’s van prehistorische gebruiksvoorwerpen. Zij vertelt kort over de steentijd, de bronstijd, de ijzertijd en over de leefomstandigheden.

 

Reminder: rapporten, privacy-briefjes, koptelefoon

Van de meeste kinderen hebben we de rapporten en privacy-briefjes ontvangen, waarvoor dank! Wilt u ook controleren of uw kind een koptelefoon heeft meegebracht naar school? Zonder koptelefoon is het niet mogelijk om bepaalde oefeningen op de computer te maken (spelling en rekenen).

 

Ambrasoft, Nieuwsbegrip en de Classroom

De kinderen kunnen thuis weer met Ambrasoft aan de slag. Ook nieuwsbegrip kan thuis worden geoefend. De kinderen hebben allemaal hun eigen inlognaam en wachtwoord gekregen. Thuis kunnen de kinderen archief-teksten oefenen, maar ze kunnen ook een tekst oefenen die wij eerder dit schooljaar hebben gedaan in de klas.

Als de kinderen thuis inloggen met Cool Cloudwise, kunnen ze naar de Classroom gaan. Daarin zetten wij opdrachten om te oefenen, bijvoorbeeld het maken van tafelsommen of het schrijven van een verhaal. De afgelopen twee weken hebben de kinderen daar al veel mee gewerkt en het gaat hartstikke goed! Thuis kunnen de kinderen ook werken met de Classroom.

 

Comments are closed.