Klassennieuws groep 6 GD #10

Beste ouders en/of verzorgers,

Hierbij ontvangt u de tiende nieuwsbrief van dit schooljaar.

Projectweek
De projectweken zijn inmiddels weer afgelopen. Wat een leuke tijd hebben wij met elkaar gehad. Met als hoogtepunt de voorstelling. De zaal zat stampvol en er zijn veel complimenten uitgedeeld aan de kinderen. Vorige week vrijdag werd het project met een film afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor uw bijdrage!

Workshop dans en toneel op maandag 1 april
Op een dag komt er een nieuwe buurman in de straat wonen. Hij komt net thuis van zijn werk. De buurvrouw is argwanend. Als er ‘s nachts voor de zoveelste keer harde muziek uit zijn huis schalt en ze weer niet kan slapen, besluit ze naar hem toe te gaan. Maar wat doet hij raar! Hij springt, breakt en draait. “Buurman!”, roept buurvrouw. Buurman rolt en hopt naar buurvrouw en heet haar welkom in zijn huis. Buurvrouw ergert zich. Waarom praat hij niet zoals normale buurmannen? Buurvrouw wil niets met hem te maken hebben! Een vak apart gaat over de manier waarop mensen met elkaar kunnen (mis)communiceren.

In deze minivoorstelling zoeken een danser en een actrice elk vanuit hun eigen idioom contact met elkaar. Ze begrijpen elkaar niet, maar zouden elkaar juist kunnen inspireren vanuit hun diversiteit. Vinden ze een manier om de kloof tussen hen te overbruggen?

Na de minivoorstelling krijgt de helft een dansles en de andere helft toneelles rond het thema communicatie. De kinderen ervaren niet alleen hoe het is om toneel te spelen of te dansen, maar ook hoe het is om acteur of danser (van beroep) te zijn.

In de voorstelling maken de kinderen kennis met twee verschillende kunstvormen, in de workshop ontdekken ze bovendien dat de acteur en danser ‘gewoon’ mensen zijn met een specifiek beroep: iets wat ze later dus ook zelf kunnen worden.

Project insecten
De komende week gaan wij aan de slag met het thema ‘Insecten’. De kinderen gaan in kleine groepjes zelf een insectenhotel maken. Zij zijn al druk bezig met het verzamelen van materiaal. Heeft u nog houten platen, bamboestokken, kippengaas, kleine terracotta potjes etc. over, dan ontvangen wij dit graag!

Koningsspelen
Op vrijdag 26 april gaat de Tweemaster weer meedoen met de Koningsspelen. Groep 6 is uitgenodigd om naar sportcentrum De Waterkanten te komen. Dit vinden wij natuurlijk erg leuk! Hier zullen wij verschillende spellen met elkaar gaan doen.

Daarom zijn wij op zoek naar ouders die vrijdag 26 april mee kunnen fietsen om 9.15 uur, ons willen helpen met het begeleiden van de kinderen en vervolgens weer terug kunnen fietsen met ons. Wij zijn rond 12.15 uur weer op school. Het zou kunnen zijn dat dit iets later wordt. Via Parro kunt u zich aanmelden.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze brief, dan horen wij het graag!

Fijne weekend gewenst!

Met vriendelijke groet,

Juf Shanne en juf Maaike

 

Belangrijke data:

  • maandag 1 april: Workshop dansen en toneel. Fiets mee naar school;
  • vrijdag 19 april: Goede vrijdag. De kinderen zijn vrij;
  • maandag 22 april: 2e Paasdag. De kinderen zijn vrij;
  • dinsdag 23 april: Fietsles op het plein. Fiets mee naar school;
  • vrijdag 26 april: Koningsspelen in De Waterkanten. Fiets mee naar school;
  • maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei: Meivakantie. De kinderen zijn vrij.

 

 

Mededelingen:

In geval van nood’ en ‘privacy-voorkeuren’
Wij hebben nog niet van alle kinderen de ingevulde formulieren retour gekregen. Wilt u deze zo snel mogelijk mee naar school geven? Dit om altijd over de actuele contactgegevens te beschikken.

Tafels
Wij hebben gemerkt dat de tafels bij rekenen echt zijn weggezakt. Kunt u deze weer met uw zoon of dochter oefenen?

 

Comments are closed.