Klassennieuws gr.7 GD #15

Beste ouders,

Na een fijne vakantie zijn we deze week weer hard aan de slag gegaan! Iedereen leek goed uitgerust en de meesten hadden een leuke vakantie gehad.

Wij wensen u veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Juf Barbara en juf Hester

 

Belangrijke data:

do 16 mei:               Dictee thema 7

woe 22 mei:            Toets Naut thema 4 (samenvatting vandaag mee naar huis gegaan)

di 28 mei:                Juf Barbara werkt voor juf Hester

do 30 en vr 31 mei: vrij ivm hemelvaart

eind mei – half juni: Start met cito toetsen eind groep 7

di 9 en do 11 juli:     voorlopig advies/ rapport gesprekken (vanaf 28 juni mogelijkheid voor inschrijven)

Mededelingen

Cito

Komende weken zijn wij extra aan het oefenen voor de komende cito toetsen. Natuurlijk zijn wij hier eigenlijk al het hele jaar mee bezig. Met rekenen en begrijpend lezen zullen wij de komende weken oefenen met oud cito materiaal. Hierdoor kunnen de kinderen wennen aan de vraagstelling.

Tijdens het rapportgesprek bespreken wij, naast het rapport en de uitslag van deze cito toetsen, ook het voorlopig advies van uw kind. Hierbij wordt er gekeken naar de cito scores van groep 6 en 7, maar ook naar hoe het kind zich in de klas gedraagt. Kan het kind zelfstandig werken? Heeft het kind zin om te leren? Vraagt het kind hulp? Dit zijn een klein deel van de factoren die ook meespelen bij het voorlopig advies.

Dit voorlopige advies wordt in groep 8 omgezet in een definitief advies. Het voorlopige advies en het definitieve advies zouden wat van elkaar kunnen verschillen.

In de klas hebben wij al aandacht besteed aan de verschillende vormen van het voortgezet onderwijs. Wanneer u hier nog vragen over heeft horen wij dit graag!

 

 

 

 

Comments are closed.