Klassennieuws gr.7 GD #12

Beste Ouders,

In dit klassennieuws kunt u weer alle informatie voor de komende tijde lezen! Op het moment zijn wij druk bezig met het schoolbrede project “de ruimte”. Komt u ook kijken naar wat wij gemaakt/gedaan hebben op vrijdag 22 maart? U kunt tussen 11.30 uur en 12.30 uur even binnenlopen.

Met vriendelijke groet,

Barbara Bosveld en Hester van Harskamp

Belangrijke data:

19 maart      Bezoek aan het Junior Science Lab van de universiteit Leiden. Dit duurt de                          hele ochtend.

20 maart      Open ochtend: Vindt u het leuk om in de klas en school een kijkje te nemen?                      U bent  van harte welkom.

22 maart      Huiswerk inleveren

26 maart       toets Meander thema 3 “de zon en de aarde”. Samenvatting heeft uw kind                           vandaag meegekregen naar huis.

Mededelingen

Verkeersexamen

Afgelopen week heeft uw kind de route voor het komende praktisch verkeersexamen mee naar huis gekregen. Deze route staat als slide show ook op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=txHHl17Kk2k. Wij willen u adviseren om de route al een (paar) keer te fietsen voordat uw kind het examen moet gaan afleggen.

Wist u dat u op de site van de VVN ook theoretische examens op de computer kunt oefenen? Via dit adres komt u bij de oefenexamens.https://examen.vvn.nl/oefenen.

Wij zijn ook op school al iedere week aan het oefenen met oude verkeersexamens. Maar wat extra oefening kan zeker geen kwaad.

Project Ruimte

Wij zijn op dit moment bezig met het schoolbrede project “de Ruimte”. In groepjes zijn we bezig vragen over de ruimte te beantwoorden d.m.v. het maken van een muurkrant. Op de muurkrant komt het antwoord op de vraag in tekst-, plaatjes- en tekenvorm. De kinderen zijn er erg enthousiast mee bezig en zijn steeds weer verbaasd dat de tijd zo snel gaat wanneer ze hieraan werken. Ook werken we met Aardrijkskunde over “de zon en de aarde”. Uw kind kan u vast wel iets vertellen over de verschillende tijdzones op aarde en waarom het bij ons kouder is dan in de landen rond de evenaar. Ook wordt er gewerkt aan een verhaal over jezelf in de ruimte en zijn we met creatief bezig met het maken van planeten van papier maché.

Komt u ook kijken naar wat wij gemaakt en gedaan hebben in de klas op vrijdag 22 maart tussen 11.30 uur en 12.30 uur? U mag dit uur binnenlopen wanneer het u uitkomt! Er wordt op het digibord ook een film gedraaid over het project ruimte bij ons op school. Elke klas heeft een stukje film ingestuurd en daar is een mooi geheel van gemaakt.

Parro

De meeste ouders kunnen al aardig overweg met Parro, ons nieuwe ouder communicatiemiddel. Wij zullen vanaf nu dan ook alle berichtgeving via Parro laten lopen. Met digiduif wordt niet meer gewerkt. Heeft u nog vragen over Parro? Wij horen het graag!

Bezoek aanstaande dinsdag aan het junior science lab in Leiden.

Aanstaande dinsdag gaan wij op bezoek bij de universiteit Leiden. Wij gaan hier een les “sterren en planeten” volgen en vervolgens ook een workshop volgen over dit onderwerp. Wij hebben er veel zin in en willen vast alle hulpouders bedanken die mee gaan. Als hulpouder ontvangt u een bericht via Parro met verdere informatie. U kunt uw kind gewoon het normale 10-uurtje en lunchpakket meegeven.

Als u nog vragen heeft over dit klassennieuws horen wij het graag!

 

Comments are closed.