Klassennieuws gr.7 GD #11

Beste ouders,

Hierbij krijgt u van ons het nieuwe klassennieuws van groep 7. Er staat een hoop te gebeuren de komende tijd en daarbij hebben we ook uw hulp nodig. Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Juf Barbara en juf Hester

Belangrijke data:

22 februari                      Huiswerk inleveren

23 feb t/m 4 maart          Voorjaarsvakantie!

4 maart                           Studiedag personeel, kinderen zijn vrij

5 maart                           Opening project “ruimte”: groep 7 danst de opening

6 maart                           Toets Naut thema 3: samenvatting volgt morgen

19 maart                          Bezoek aan het planetarium van de universiteit Leiden

Mededelingen:

Hulpouders gezocht

In een digiduif is er al een oproep geweest voor hulpouders om te rijden naar het planetarium op dinsdag 19 maart om 8.30 uur. Er hebben zich al een aantal ouders aangemeld. Alvast bedankt! Ik ben nog op zoek naar 2 ouders die kunnen rijden.

Ook is er op maandag 8 april van 8.30 uur tot 12.30 uur het praktisch verkeersexamen. Ook hier heb ik al 3 van de 5 aanmeldingen voor binnen, top! Welke 2 ouders willen hier nog bij helpen?

Thuis oefenen

Een goede vraag van veel ouders is hoe ze het beste thuis met hun kind kunnen oefenen. Dankzij een tip van een collega hebben wij voor onze groep een account aangemaakt op redactiesommen.nl en spellingoefenen.nl. Hiermee kan uw kind op zijn/haar eigen niveau oefenen met rekenen en spelling. Uw kind kan hier zonder in te loggen op prima oefenen op niveau. Wanneer uw kind inlogt kan het wel het blad maken wat wij voor uw kind op niveau hebben klaargezet.

wachtwoord spellingoefenen.nl: 2master

wachtwoord redactiesommen.nl: 2masterzon of 2mastermaan of 2masterster (uw kind weet welke code er nodig is)

Natuurlijk er nog steeds geoefend worden met ambrasoft. Ieder kind heeft hier een code voor gekregen. Onlangs is ambrasoft vernieuwd en is het nog leuker gemaakt om mee te werken. Bent u de code kwijt? Wij maken graag een nieuwe aan.

Veel kinderen willen graag extra oefenen voor begrijpend lezen. Met hun inlogcode van school kunnen alle kinderen via nieuwsbegrip.nl inloggen en daar werken aan teksten uit het archief. De meest recente tekst wordt al in de klas behandeld.

Heeft u nog vragen over het oefenen? Laat het ons weten.

Schaaklessen

Voor groep 7 leerlingen bestaat de mogelijkheid om binnenkort echt schaakles te gaan volgen op school. Het programma bestaat uit 8 lessen op maandagen van 15.00 uur -16.30 uur. De kosten bedragen 5 euro. Er zitten ook opdrachten bij die het kind thuis moet uitvoeren.

Wanneer uw kind interesse heeft horen wij dit graag! Er helaas beperkt plek omdat er maar 6 kinderen mee kunnen doen.

Wij hopen u hiermee weer helemaal op de hoogte te hebben gebracht!

 

Comments are closed.