Klassennieuws gr 6 NP #7

Beste ouders van de leerlingen uit groep 6,

Hierbij het zevende klassennieuws uit onze groep.

Aan de hand van deze brieven houden wij u graag op de hoogte van wat wij in de klas beleven en leren.

Veel leesplezier,

Juf Anja

Algemeen

Digiduif is niet meer actief en Parro wordt al volop gebruikt. Alle ouders zijn actief op Parro, fijn om te zien. De eerste indruk is wat mij betreft positief, makkelijk in gebruik, maar ook nog even wennen natuurlijk.

Vanaf maandag 8 april starten wij met het nieuwe thema 7 van Meander en met Thema 7 van taal.

Meander: Meander thema 7

Toets Meander Thema 7 –> donderdag 16 mei.

Toets topografie Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht–> maandag 20 mei.

Taal: thema_7_groep_6

 

 

Ijssalon MIN12

Afgelopen maandag kreeg groep 6 waardebonnen voor een gratis bolletje ijs bij ijssalon MIN12. Één van de leerlingen kwam op het grandioze idee om met de hele klas te gaan. De juf was daar wel voor te porren en heeft gebeld. We mochten met de hele klas komen. De ijscoman was ontzettend vriendelijk en het ijs was heerlijk. Gaat u ook eens een ijsje eten?

 

 

 

 

 

 

 

Een vak apart – toneel versus dans –> 1 april

Op een dag komt er een nieuwe buurman in de straat wonen. Hij komt net thuis van zijn werk. De buurvrouw is argwanend. Als er ‘s nachts voor de zoveelste keer harde muziek uit zijn huis schalt en ze weer niet kan slapen, besluit ze naar hem toe te gaan. Maar wat doet hij raar! Hij springt, breakt en draait. “Buurman!”, roept buurvrouw. Buurman rolt en hopt naar buurvrouw en heet haar welkom in zijn huis. Buurvrouw ergert zich. Waarom praat hij niet zoals normale buurmannen? Buurvrouw wil niets met hem te maken hebben! Een vak apart gaat over de manier waarop mensen met elkaar kunnen (mis)communiceren.

In deze minivoorstelling zoeken een danser en een actrice elk vanuit hun eigen idioom contact met elkaar. Ze begrijpen elkaar niet, maar zouden elkaar juist kunnen inspireren vanuit hun diversiteit. Vinden ze een manier om de kloof tussen hen te overbruggen? Vinden ze een manier om de kloof tussen hen te overbruggen?

Na de minivoorstelling krijgt de helft een dansles en de andere helft toneelles rond het thema communicatie. De kinderen ervaren niet alleen hoe het is om toneel te spelen of te dansen, maar ook hoe het is om acteur of danser (van beroep) te zijn.

In de voorstelling maken de kinderen kennis met twee verschillende kunstvormen, in de workshop ontdekken ze bovendien dat de acteur en danser ‘gewoon’ mensen zijn met een specifiek beroep: iets wat ze later dus ook zelf kunnen worden.

 

 

Voorstelling.

Wij hebben genoten en vonden het fijn om onze  talenten te laten zien. Fijn dat er zo’n grote belangstelling was. Bedankt Aad en Monique voor jullie hulp.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruimteproject afgesloten.

Het was een tof en leerzaam project.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVO Nieuw

Op de website (algemeen) kunt u het laatste nieuws over HVO lezen.

Muziekles

Vorige week is Nadine Stolk gestart met de muzieklessen. Nadine zal elke veertien dagen een muziekles geven aan groep 6. De kinderen hebben erg genoten van de afgelopen les. Luisteren naar muziek en er een tekening bij maken.

Belangrijke data

 

Woensdag 27 maart School van de week
Donderdag 28 maart Toets Verkeer
Maandag 1 april

Donderdag 4 april

Een vak apart (dans en toneel)

Daltonvisitatie

Donderdag 4 april Toets Naut
Woensdag 17 april Schoolvoetbal mix 5/6
Vrijdag 19 april Vrij i.v.m. Goede Vrijdag
Maandag 22 april Vrij i.v.m. Tweede Paasdag
Woensdag 24 april Verkeersles; Fiets mee naar school!
Vrijdag 26 april Koningsspelen gr. 5 t/m 8
Maandag 29 april t/m vrijdag 10 mei Meivakantie

 

 

 

Comments are closed.