Klassennieuws gr. 4 NP #2

Beste ouders,

Dit is de tweede editie van het klassennieuws van groep 4. Graag houden wij u op de hoogte van het nieuws uit onze klas.

Juf Marissa en juf Gwen

Belangrijke data:

Vrijdag 12 oktober Afsluiting kinderboekenweek Voorleeswedstrijd
Vrijdag 19 oktober Vrij!

Studiedag leerkrachten

Maandag 22- vrijdag 26 oktober Herfstvakantie
Vrijdag 2 november Gitaarles in de klas
Vrijdag 30 november Herfstwandeling Keukenhofbos

 

Algemeen nieuws:

Inmiddels hebben wij de eerste thema’s van rekenen, taal en spelling afgerond. Deze week krijgen de kinderen het doelenblad van blok 1 van rekenen mee naar huis. Zij hebben hard gewerkt om deze doelen te behalen. Op het doelenblad kunt u ook zien wat uw kind al goed kan en waar hij/zij nog mee kan oefenen.

Thuis kunnen kinderen met verschillende vakken oefenen op https://ambrasoft.nl/. Vorig schooljaar hebben de kinderen een activeringscode gekregen om op deze website in te loggen. Ik heb gezien dat niet alle kinderen deze code hebben geactiveerd. Deze week krijgen die kinderen een nieuwe activeringscode mee naar huis. De kinderen die al eens hebben ingelogd, kunnen dit nog steeds doen met dezelfde inloggegevens. Mocht u de inloggegevens kwijt zijn, geef dit dan even aan. Ik zal ook uw kind dat een nieuwe activeringscode meegeven.

De kinderen kunnen oefeningen maken voor begrijpend lezen op www.nieuwsbegrip.nl. Uw kind kan zelf inloggen. Mocht dit niet lukken, vraag gerust om de inloggegevens. Naast de actuele oefeningen kan uw kind ook in het archief teksten vinden om mee te oefenen. De woorden die voorkomen in de woordenschatoefeningen worden om de drie weken in de klas getoetst.

Tafels oefenen

Wij zijn bezig met het leren van de rekentafels. Er wordt veel geoefend door de kinderen op school. Thuis kunt u ook oefenen met de tafels. We beginnen met de tafel van 2. Wanneer uw zoon/dochter een tafel uit het hoofd kent (ook door elkaar!), kan hij/zij dit aangeven bij ons. Er kan dan een kruisje verdiend worden op de tafelkaart. Wanneer een kind de tafels van 1 t/m 5 en 10 beheerst, is tafeldiploma A binnen!

Kinderboekenweek

Vrijdag 12 oktober sluiten wij de Kinderboekenweek af met een voorleeswedstrijd. Phoebe zal onze klas vertegenwoordigen bij deze wedstrijd waar wij met alle groepen van zullen genieten! Heeft u het boekenwinkeltje van Grimbergen al gezien in de aula? Ook donderdag 11 oktober heeft u nog de mogelijkheid hier één of meerdere boeken aan te schaffen. Voor onze klas zullen we morgen ook een leuk (voorlees)boek uitkiezen!

Gitaarles in de klas

Vrijdag 2 november krijgen de kinderen van onze groep een gitaarles van een muziekdocent van Muziekschool Bollenstreek. De kinderen maken zo kennis met de gitaar en gitaarmuziek.

Herfstwandeling in het Keukenhofbos

Vrijdag 30 november maken we een herfstwandeling in het Keukenhofbos. De les die we daar volgen sluit mooi aan bij het eerste thema waar waar bij wereldoriëntatie aan gewerkt hebben (de seizoenen). Wij zoeken ouders die ons met de auto kunnen brengen en halen. We vertrekken om 10:20 uur en gaan om 12.00 uur terug naar school. Kunt u rijden? Op de klassendeur hangt een intekenlijst.

Reminder: rapporten, koptelefoon

Van de meeste kinderen hebben wij de rapporten al weer ontvangen. Ook hebben bijna alle kinderen een koptelefoon meegenomen. Dat is fijn! Zo kunnen zij ook oefeningen op de computer maken.

 

Comments are closed.