Klassennieuws gr. 2-3 NP #4

Na het thema ‘Beestenboel’ is het thema ‘Hoe voel jij je?’ aan de beurt. Het werken over dieren is al erg leuk, maar over gezondheid werken is ook heel leuk. Iedere leerling is wel eens in aanraking geweest met de dokter of het ziekenhuis dus ze hadden allemaal de grootste verhalen over wat ze mee gemaakt hebben. En anders hun broertje, vader of moeder wel! Het onderwerp spreekt dus zeker aan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De leerlingen van groep 2 vouwen een dokter of een zuster, knutselen een ziekenhuis en spelen dat ze ziek zijn. De leerlingen van groep 3 hebben met elkaar een dokterspraktijk gemaakt waar de leerlingen van groep 2 kunnen spelen. Er werden computers, telefoons, een balie voor de doktersassistent, wandkaarten waarop de mens te zien is met alles wat in het lichaam hoort te zitten, pillenpotjes etc etc gemaakt. Er werd druk gestempeld en geschreven. Prachtig om te zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ondertussen gaat het leren lezen, rekenen, schrijven, Kanjertraining, gym en de andere lessen gewoon door.

De leerlingen van groep 2 hebben inmiddels een taakkaart gekregen waarop ze kunnen zien wat hun taak van die week is en kunnen ze afkleuren wat ze gedaan hebben. Mooi om te zien hoe verschillend leerlingen met hun taak om gaan: de één gaat zo snel mogelijk alle taken maken, de ander wacht net zolang tot er bijna geen tijd meer is om de taken te maken en weer een ander maakt iedere dag één taak. En zo plannen ze allemaal anders hun taak. Maar aan het eind heeft iedereen zijn of haar taak uiteindelijk af.

Ook groep 3 is druk bezig met het plannen en afkleuren van hun leestaak. Iedere dag worden ze er handiger in en nu is het heel normaal. Wat leren ze snel!

 

 

 

Comments are closed.