klassennieuws # groep 1/2A NP

In het nieuwe schooljaar zijn we gestart met het thema : “Een nieuw schooljaar “. We hebben een verjaardagskalender gemaakt, zodat we kunnen zien wie er jarig is .  We maken kennis met elkaar en leren de regels van het omgaan met elkaar . De kanjertraining is daarbij een goed hulpmiddel.

Vrijdag 20 september hebben we  met hulp van ouders onze eerste fietsles gehad : langzaam fietsen en snel fietsen , noodstop kunnen maken , om pionnen fietsen en afstappen en opstappen en naast de fiets kunnen lopen ! Het was leuk en leerzaam !

Woensdag 25 september hebben we rondjes gerend voor het goede doel ; “de cliniclowns”, alle sponsoren hartelijk dank hiervoor !

Dinsdagavond 1 oktober hebben de kleuters zelf een rondleiding gegeven aan hun ouders tijdens de informatieavond ; wat kunnen ze dat goed en wat zijn ze betrokken !!

Woensdag 2 oktober is de kinderboekenweek geopend met een toneelstukje door de leerkrachten op het schoolplein en op het podium in de aula . Het thema van de kinderboekenweek is ; “ga mee op reis¨ We hebben geknutseld , gezongen en boeken gelezen . Op vrijdag  11 oktober was er een boekengala met een voorleeswedstijd en tot slot een boekenmarkt .

Na de herfstvakantie staat het thema ; “herfst” centraal in onze groep . Ook staat er al een herfstwandeling gepland in het keukenhofbos .

Juf Marloes en Juf Tineke

 

 

 

Comments are closed.