Klassennieuws GD 4 #8

Beste ouders,

Via deze weg willen wij u alvast een hele fijne meivakantie wensen. We hopen de kinderen weer gezond en wel na de vakantie terug te zien.

Geniet van het lezen van alweer onze achtste editie van het klassennieuws.

Met vriendelijke groet,

Juf Tanja en juf Jessica

Belangrijke data:

Vrijdag 26 april Koningsspelen
Maandag 29 april t/m vrijdag 10 mei Meivakantie
Maandag 13 mei Museumbezoek Volkenkunde
dinsdag 21 mei Slootjesonderzoek kasteel Keukenhof
Woensdag 29 mei Juffendag
Donderdag 30 en vrijdag 31 mei Hemelvaartsdag (kinderen vrij)

Koningsdag

Aanstaande vrijdag (26 april) vieren wij de koningsspelen. We starten met een koninklijke koffie op het schoolplein. U bent van harte uitgenodigd om met ons een kopje koffie te komen drinken. De kinderen mogen in het oranje of koninklijk verkleed komen. Tijdens een modeshow bewonderen we de outfits van de kinderen. We hebben een dansles in de spiegelzaal en maken koninklijke tekeningen op het schoolplein. Vanaf 11:15 lopen wij een kroontjestocht door het park. U bent welkom om met ons mee te lopen.

Let op! Wij hebben dit jaar geen ontbijt op school. De kinderen eten gewoon thuis.

Museumbezoek Volkenkunde

Op maandag 13 mei (de maandag na de meivakantie) gaan wij naar museum Volkenkunde. Tijdens de rondreis door de Japan tentoonstelling treden we  in de voetsporen van Hollanders die honderden jaren geleden in Japan woonden om handel te drijven. We zien de voorwerpen die zij hebben meegenomen naar Nederland. Zo neem je letterlijk een kijkje in een Japans keukentje uit die tijd. Ook kom je oog in oog te staan met een samoerai krijger. We gaan leren wat je moet doen als je wordt uitgenodigd voor een theeceremonie en je brengt een bezoek aan een tempel voor Boeddha. Na afloop gaan we een figuur van papier vouwen tijdens de origami workshop.

Helaas hebben we tot op heden nog niet genoeg auto’s die ons naar het museum kunnen brengen. Mochten we niet genoeg begeleiders vinden, dan kan het museumbezoek niet door gaan.

Slootjesonderzoek

Op dinsdag 21 mei hebben wij een slootjesonderzoek georganiseerd door de Groene Bol. De Groene Bol is een organisatie die scholen gratis lessen biedt over milieu educatie in Lisse.
In en rondom de sloot is veel te vinden. Toevallig zijn er slootjes genoeg op landgoed keukenhof! Met de klas gaan wij naar kasteel keukenhof om daar onderzoek te doen naar het leven in de sloot.
Voor dinsdag 21 mei hebben wij 8 hulpouders nodig die ons willen helpen begeleiden én we hebben rijouders nodig! Graag zo snel mogelijk laten weten!


Juffendag

Op woensdag 29 mei is het juffendag. We willen deze dag feestelijk vieren met de kinderen in de speeltuin De Zilk. Hiervoor zoeken wij ouders die ons kunnen brengen en/of halen. We vertrekken om 8.30 uur van school. Rond 12.15 uur verwachten we weer op school terug te zijn. Er hangt een inschrijflijst naast de deur.

Brengen in de klas

Na de meivakantie is het de bedoeling dat de kinderen zelfstandig naar boven komen. Dit ter voorbereiding op groep 5. U wordt verzocht om beneden afscheid te nemen.

Leesbingo

De kinderen hebben een leesbingo mee naar huis gekregen om het lezen in de vakantie te stimuleren. Na de vakantie mogen ze de volle bingokaart mee naar school nemen. Ze kunnen dan een presentje winnen.

Cupcakes gebakken als beloning

Afgelopen donderdag 18 april hebben we met de kinderen samen cupcakes gebakken. Dit was de beloning van de 10 zonnestralen die de kinderen hebben verdiend. De kinderen hebben zelf het recept gevolgd en daarna alles goed gemixed. Vervolgens hebben we het beslag in een handig apparaat gedaan. De cakes kwamen er lekker snel uit. Juf Leanne heeft ons geholpen met het versieren van de cupcakes. Daarna hebben we ze lekker opgegeten en wat waren ze goed gelukt! Het was een hele leuke middag! Op naar de volgende 10 zonnestralen.

Fietsles

Op dinsdag 23 april hebben de kinderen fietsles gekregen op het plein. Ze moesten leren om over obstakels te rijden, langzaam te rijden, te stoppen voor een stopbord en ga zo maar door. De kinderen hebben goed hun best gedaan. Alle ouders en oma’s die hebben geholpen, ontzettend bedankt!

 

 

Comments are closed.