Klassennieuws GD 4 #7

Nieuwsbrief

 

Belangrijke data

 

Donderdag 4 april Daltonvisitatie
Vrijdag 12 april Taaltoets thema 6
Maandag 15 april Woorddictee thema 6
Donderdag 18 april Zinnendictee thema 6
Vrijdag 19 april Goede vrijdag (leerlingen vrij)
Maandag 22 april 2e Paasdag (leerlingen vrij)
Dinsdag 23 april Verkeersles groep 4  (10.45 uur – 11.20 uur)

Fiets mee naar school!

Vrijdag 26 april Koningsspelen
Maandag 29 april t/m vrijdag 10 mei Meivakantie
Maandag 13 mei Museumbezoek Volkenkunde
Woensdag 29 mei Juffendag

 

Nieuws uit de groep

Beste ouders van de leerlingen uit groep 4,

Dit is de alweer de zevende editie van het klassennieuws groep 4. Wij willen jullie graag laten weten waar we de afgelopen periode aan gewerkt hebben en wat er nog gaat komen.

Veel leesplezier, Juf Jessica en juf Tanja

 

Project ruimte

De afgelopen weken hebben we gewerkt over de ruimte. De kinderen hebben geleerd over ons heelal, de planeten, sterren, manen, maar ook over buitenaardse wezens en astronauten. We zijn naar Space Expo geweest en we hebben een voorstelling gezien over de ruimte. Nogmaals bedankt voor het meerijden naar Space Expo. Wist u dat wij ook in de krant het Lissernieuws hebben gestaan? Het krantenartikel hangt bij de deur!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parro

Sinds 1 maart werken wij met het systeem Parro. Op uw smartphone kunt u de app downloaden, die is erg handig.Via Parro sturen wij belangrijke berichten naar de ouders. Ook kunnen wij foto’s of filmpjes sturen. Ziekmelding van uw kind kan ook via Parro. U kunt een één op één  gesprek met ons aangaan om een bericht te versturen. Graag horen wij voor 8:45 of uw kind ziek is of iets later is. Voor vragen over Parro kunt u ons altijd aanspreken.

 

Verkeersles

Dinsdag 23 april aanstaande heeft de klas een fietsles. Alle kinderen moeten dan op de fiets naar school komen. Wij zijn op zoek naar enthousiaste ouders die ons willen helpen met het klaarzetten van de materialen en met de fietsles.

Bij de deur hangt een lijst waar u zich kunt intekenen.

Graag horen wij voor 19 april welke ouders ons kunnen helpen!

 

Museumbezoek

Op maandag 13 mei (de maandag na de meivakantie) gaan wij naar museum Volkenkunde. Tijdens de rondreis door de Japan tentoonstelling treden we  in de voetsporen van Hollanders die honderden jaren geleden in Japan woonden om handel te drijven. We zien de voorwerpen die zij hebben meegenomen naar Nederland. Zo neem je letterlijk een kijkje in een Japans keukentje uit die tijd. Ook kom je oog in oog te staan met een samoerai krijger. We gaan leren wat je moet doen als je wordt uitgenodigd voor een theeceremonie en je brengt een bezoek aan een tempel voor Boeddha. Na afloop gaan we een figuur van papier vouwen tijdens de origami workshop.

Welke ouders zouden willen rijden en helpen tijdens het museumbezoek? Graag horen wij dit voor de meivakantie.

 

Koningsspelen

Op vrijdag 26 april zijn de koningsspelen. Dit jaar hebben we geen koningsontbijt. Wat we gaan doen is nog een verrassing. Informatie volgt zo snel mogelijk!

 

 

 

 

Rapport inleveren

We hebben al een aantal rapporten ontvangen van de kinderen. Zouden jullie zo snel mogelijk de rapporten willen inleveren?

 

Comments are closed.