Klassennieuws NP6 #3

Beste ouders en leerlingen van groep 6,

Hieronder vindt u het derde klassennieuws.

Na een mooie herfstvakantie zijn wij aleer flink aan de slag geweest. De eerste boek- en spreekbeurt zijn een feit en waren een groot succes. We hebben het boek Julius Zebra leren kennen en weten  veel meer over paarden. Bedankt Morris en Maya voor jullie informatie en voorbereiding.

Ook Odin en Alan hebben de spreek- en boekenbeurt gehouden. We weten het een en ander over Onyx ( de hond van Odin) en over het boek ” De grijze jager.” Er zijn verschillende leerlingen die het boek willen lezen. Goed gedaan, jongens.

De boekenbeurt van Yfke ging over Minoes. Een prachtig boek waar  ook een verfilming van is gemaakt. Een echte aanrader. Thomas hield zijn spreekbeurt over Victorienox (zakmessen) We kregen zelfs verschillende messen te zien. Goed gedaan.

Sinterklaas.

We hebben het keuzewerk aangepast aan de Sinterklaastijd. er zijn leuke activiteiten zoals een Sinterklaasmemorie, een Sinterklaas muziekquiz, prikplaten, poppenkastverhaal schrijven, een brief schrijven aan Sint,….

 

 

 

 

 

 

 

Taal actief Thema 3 woordenschatwoorden.

thema_3_groep_6

Nieuw hoofdstuk van Meander thema 6

Meander thema 6

Bloembollen van Bulbs4Kids

Vandaag heeft groep 6 samen met groep 1/2 bloembollen geplant in de schooltuin. Ondanks de kou hebben de kinderen ongeveer 600 bloembollen in de grond gezet. Nu hopen wij in het voorjaar een bloemenzee te zien. We wachten geduldig af.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkeersles

Vandaag hebben de leerlingen van groep 6 de fietsen van een klasgenoot gecontroleerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handvaardigheid

Vanaf donderdag 1 november krijgt groep 6 om de week handvaardigheid van juf Leny. Op donderdag kunnen de kinderen om 08.15 uur naar de klas komen, zodat de les op tijd kan starten en we de tijd effectief kunnen gebruiken. Hieronder vindt u de eerste resultaten.

 

 

 

 

Tekenles van juf Marianne.

Afgelopen donderdag heeft juf Marianne een tekenles gegeven. De kinderen zijn laaiend enthousiast aan het werk geweest. Het thema was het werk van Escher nader bekijken en er zelf mee aan de slag gaan. De resultaten volgen snel.

 

 

 

 

 

Oudergesprekken

In de week van 19-22 november zijn er facultatieve oudergesprekken. Dit betekent dat u uitgenodigd kunt worden door de leerkracht.

Herfstwandeling 

Op vrijdag 30 november gaat groep 6 op de fiets naar de keukenhof. De Groene bol biedt een herfstwandeling aan om meer over de natuur te weten te komen. Voor deze ochtend ( van 08.30 – 10.30) zoek ik 2 ouders die ons begeleiden op de fiets naar het Keukenhofbos. Wilt u zich aanmelden op anja.pels@tweemasterlisse.nl. Alvast bedankt. De kinderen hebben op deze dag een goed functionerende fiets nodig.

Belangrijke data

Woensdag 7 november –> Jaarvergadering–> U komt toch ook?

Donderdag 15 november –> Toets Naut–> Thema 6

Donderdag 15 november –> Fiets mee voor de verkeersles. Wij controleren onze fiets.

Maandag 19 november –> Lootjes trekken voor de sinterklaassurprise

Vrijdag 30 november –> Herfstwandeling–> De Groene Bol

Woensdag 5 december –> Sinterklaasviering

Donderdag 20 december –> Kerstviering

 

Comments are closed.