klassennieuws 2# groep 1/2 NP

Tijdens het project “herfst ”  hebben we een leerzame en leuke herfstwandeling gemaakt georganiseerd door “de groene bol “in het Keukenhofbos ; alle ouders bedankt voor het rijden en begeleiden.

 

 

 

 

 

Project “Sinterklaas”:

Het sinterklaasjournaal hebben we elke dag gevolgd op school en natuurlijk ook thuis. In de gang op school hebben we kunnen spelen in de paardenstal van ” O zo snel ” het nieuwe paard van Sinterklaas. We hebben paard gereden op een heel lief paard! We mochten onze schoen in de paardenstal zetten…. Er was dit jaar geen rommelpiet langs geweest maar de sorteerpiet : ook onze  stoelen stonden twee aan twee in de gang ; het leek wel een trein ; instappen maar ! In de klas vonden we onze schoenen terug met voor elk kind een mooi boek over Sinterklaas ! Op vrijdag 5 december kwam Sinterklaas met zijn pieten op bezoek in de speelzaal en hebben we laten horen en zien wat we op school hebben geleerd ! In de klas mochten we dobbelen met een dobbelsteen en als je 6 gooide ,mocht je een cadeau uitzoeken van de tafel in de kring.

 

 

Project  “kerst”; Het lichtjesfeest

Elke ochtend in het donker naar school , de lichtjes in de kerstboom en andere lichtjes branden in de klas , de grote lampen zijn uit ….. We zingen kerstliedjes en maken een kerstboom en een lampion. Er is een voorleesmiddag; een oma en mamma komen kerstverhalen voorlezen.We maken een kerststuk en verheugen ons op het kerstdiner op school op donderdag 19 december .  Alle ouders bedankt voor uw lekkere kerstgerechtjes ; we hebben genoten !

Het jaar 2019 is bijna voorbij , wij wensen u allen een fijne jaarwisseling en een goed begin van het nieuwe jaar !

Juf Marloes en juf Tineke

 

 

 

Comments are closed.