Klassennieuws 1 # groep 8 GD

Beste ouders en/of verzorgers,

Bij deze ontvangt u ons klassennieuws, hierin kunt u weer de belangrijke data en mededelingen vinden. Net als vorig jaar ontvangt u elke twee weken een klassennieuws. Mocht u hierover nog vragen hebben dan kunt u ons altijd aanspreken of na schooltijd even binnenlopen.

Veel leesplezier,

Juf Hester en juf Shanne 

 

Belangrijke data

  9 september: Start HVO

13 september: Huiswerk 1 mee (inleveren op 24 september)

16 – 20 september: Op voeten en fietsen week

16 september: Toets Naut

 

Oproep:

Op 23 september is er een projectdag Plastic Soep, hiervoor zoeken wij 5 ouders die zouden willen begeleiden. Wij zijn aan de beurt van 11.00-12.00 uur (officiële tijd is 11.10-11.50). Wilt u ons via Parro of via uw kind laten weten dat u aanwezig kunt zijn? Alvast heel hartelijk bedankt.

 

Mededelingen

 

Start van het schooljaar

Week 1 van het schooljaar is alweer voorbij. We hebben alweer hard gewerkt en zijn gisteren begonnen met de weektaak. Kinderen en juffen moesten best nog even wennen zo de eerste dagen maar het ging al prima. Iedereen heeft een goede plek gekregen en de materialen zijn weer uitgedeeld. Met creatief hebben wij een tijdcapsule gemaakt waarin de doelen zitten waar uw kind dit jaar aan gaat werken! Ze staan erg leuk op de zijkant van de trap. Wij zijn helemaal klaar voor een leerzaam en leuk schooljaar!

 

Materialen

Er zijn een aantal materialen die uw kind z.s.m. mee moet nemen naar school:

  • oortjes/ koptelefoon voor de chromebook. 
  • de huiswerkmap

Wilt u ervoor zorgen dat deze komende week meegenomen worden naar school? Alvast bedankt.

Op donderdagochtend heeft groep 8 gym en moeten dus de gymkleren mee.

 

Juf Noa

Afgelopen donderdag is Juf Noa gestart in onze groep. Zij is onze stagiaire onderwijsassistente en zal het hele schooljaar, op donder- en vrijdagen ons assisteren. Juf Noa zit in het 2e jaar van de opleiding tot onderwijsassistente in Leiden en komt uit Lisse. Ze is al een bekende van sommige kinderen in groep 8.

 

Reilen en zeilen in groep 8

In groep 8 komen een hoop leuke en belangrijke dingen voorbij! Behalve dat we op kamp gaan en een superleuke musical gaan opvoeren moet er eerst nog hard gewerkt worden.

In de komende weken ontvangt u van ons een jaarplanner voor groep 8 met daarin alle voor u belangrijke data. 

Hieronder volgt een kleine samenvatting:

Als eerste gaan we keihard werken om de kinderen klaar te stomen voor de M8 cito toetsen in januari/februari. Daarna gaan wij aan de slag om de definitieve adviezen vast te stellen. Deze krijgt u in een adviesgesprek in februari.

Daarna volgt de periode van aanmelden bij de school naar keuze van het voortgezet onderwijs en gaan wij met deze scholen in gesprek.

Ondertussen blijven wij hard aan het werk om zo goed mogelijk voor de dag te komen op de cito eindtoets. Op 15, 16 en 17 april staat de eindtoets gepland. 

Er zijn nog veel meer belangrijke data te melden maar deze staan in de jaarplanner die nog volgt. 

 

Regels in groep 8

Deze regels lijken erg op die van groep 7 maar zijn hier en daar wat aangepast: 

 

  • Spullen van huis: Veel kinderen vinden het leuk om spulletjes mee van huis naar school te nemen: gummen, gelstiften, stickers, klein speelgoed. Dit jaar willen wij deze spullen niet zien in de klas. Wilt u er op letten dat uw kind dit niet mee naar school neemt. Wanneer dit wel gebeurd mogen ze het in hun rugtas/luizentas in de gang bewaren. Op donderdagmiddag hebben wij creatief gepland staan. Dan is het juist leuk wanneer een kind wat extra glitterpennen/ markers e.d. meeneemt. 
  • Inleveren van het huiswerk: Het huiswerk wordt op de afgesproken dag ingeleverd. Dit kan een enkele keer vergeten worden. Uw kind mag het dan de dag daarna inleveren. Mocht dit ook niet lukken, dan mag uw kind het thuis gaan ophalen en op school komen brengen op dezelfde middag. Anders maakt het kind na schooltijd het huiswerkpakket op die dag opnieuw in de klas.
  • Telefoons e.d.: Telefoons mogen in de rugtas blijven en mogen ook in het laatje van de juf worden bewaard.  

Spreek- en boekenbeurten

Ook dit jaar mag uw kind voor de laatste keer een spreek- en boekenbeurt voorbereiden en voor de klas laten zien. Via Parro krijgt u de lijst opgestuurd met daarop alle data. Ook de handleidingen kunt u hier vinden.

 

Comments are closed.