Klassennieuws 1/2A GD #4

Belangrijke data:
Vrijdag 19 april 2019 Goede vrijdag: vrij
Maandag 22 april 2019 2e Paasdag: vrij
Vrijdag 26 april 2019 Koningsspelen laatste dag voor de meivakantie groep 2/3 blijft op school. Koninklijke koffie en kroontjesspeurtocht
29 april tot en met 10 mei 2019 Meivakantie!

 

Beste ouders van de leerlingen uit groep 1

 

Projectweken

De afgelopen weken hebben we gewerkt over de ruimte. De kinderen hebben geleerd over ons heelal, de planeten, sterren, manen  en astronauten. Op dinsdag 5 maart is het project geopend. Ook groep 1 plantte een klassenvlag op de maan.  De hoogte punt van deze projectweken was toch wel het bezoek aan de Space expo in Noordwijk wat hebben we daar veel geleerd en gezien.  Alle hulpouders bedanken wij voor het rijden en het begeleiden van de groepjes.

Het project werd afgesloten met een echte Tweemasterfilm Ruimtefilm.

U hebt kunnen zien wat er allemaal tijdens de projectweken voorbij is gekomen op beide locaties.

Inmiddels hebben de kinderen alle knutselwerken mee naar huis genomen die ze tijdens dit project gemaakt hebben zo kunt u er thuis nog even samen met uw kind over napraten.

 

Koningsspelen

Op vrijdag 26 april hebben wij de Koningsspelen.

Groep 1 blijft op school.

We starten de ochtend met koninklijke koffie, u wordt uitgenodigd om een kopje mee te drinken. Ook bent u welkom om vanaf 11.15 de kroontjestocht samen met uw kind te lopen door het park.

 

Parro

Per 1 maart zijn wij gaan werken met Parro in plaats van Digiduif. Via Parro sturen wij belangrijke berichten aan ouders. Ook kunnen wij foto’s of filmpjes sturen. Het ziekmelden kan tegenwoordig via Parro. U kunt een één op één  gesprek met ons aangaan om een bericht te versturen. Graag horen wij voor 8:45 of uw kind ziek is of iets later is.

 

 

Waar werken we over.

Komende weken werken we over de dierentuin

De doelen die centraal staan kunt u terug vinden op de doelenborden in de klas. De doelen van de dag worden aangegeven bij taal en rekenen  naast de dagritmekaarten.

De kinderen mogen spullen mee naar school brengen die met de dierentuin te maken hebben.

U kind mag ook vertellen in de kring als het veel weet over een dier of als ze zelf naar de dierentuin geweest zijn.

Plaatjes en foto’s van dieren zijn ook welkom.

 

Comments are closed.