Kinderboekenweek 2022

Dit jaar is de Kinderboekenweek van woensdag 5 oktober tot en met vrijdag 14 oktober. We openden de kinderboekenweek op het plein waarbij kinderen aan konden sluiten bij een leerkracht die op een kleedje een GI-GA-groen boek aan het voorlezen was. Nadat de kinderen de leuke, grappige en spannende verhalen gehoord hadden, deden we met elkaar de Kinderboekenweek dans. Deze dans is door een aantal kinderen van de bovenbouw aangeleerd aan de kinderen. Wat deed iedereen enthousiast mee.

Tijdens de kinderboekenweek hebben we extra aandacht geschonken aan het ontdekken en lezen van boeken. In de onderbouw kwam er een schrijver langs: Herman van Straaten. Hij heeft ons geleerd om van een basis ei een prachtig dier te maken. Ook maakt hij eerst een rechthoek en dan komt er een auto uit nadat je de lijnen hebt weggegumd. Herman schrijft de boeken zelf, het liefst op rijm. Ook schrijft hij boeken in het Engels. We hebben 2 mooie boeken voor de schoolbieb gekregen.

Ook hebben we deze weken  GI-GA groenen activiteiten gedaan en sloten de Kinderboekenweek af met The Masked Reader. Verstopt achter een masker gingen leerkrachten voorlezen aan de kinderen. Wie las er voor? De kinderen hadden goed geluisterd en herkende snel de (hun eigen) juf of meester.

Het waren geslaagde dagen.

 

Comments are closed.