Een kijkje in groep 8

Wat was het fijn dat we eindelijk weer naar school mochten en de kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes weer konden zien. Af en toe bleef er iemand thuis, maar die kon de lessen gewoon volgen via onze Google Meet verbinding. Juf Hester en juf Claudia zijn super trots op de kanjers van groep 8. Ze hebben het heel goed gedaan via het thuisonderwijs.

Deze week gaan de kinderen de eindtoets van groep 8 maken. Een spannende week… maar ze hebben hard geoefend en veel geleerd. Naast de toetsen maken we er een gezellige week van waarin we ’s middags lekker spelletjes met elkaar gaan doen.
In groep 8 zijn we net gestart bij Brandaan, onze geschiedenis methode, met het hoofdstuk over de Tweede Wereldoorlog. Daarbij gaan we ook werken uit de Anne Frank krant en gaan we de serie videodagboek van Anne Frank kijken. We sluiten dit thema af met een spel die we gekocht hebben bij de Anne Frank stichting. Dit spel is een kennisquiz genaamd “Anne en de oorlog”.
Een aantal kinderen uit de klas heeft zich opgegeven om mee te doen aan de kinderjury. Naast dat zij zelf een aantal boeken lezen, wordt er in de klas ook een boek voorgelezen.  Wij zijn het boek “Ons kasteel aan zee” aan het lezen van de schrijfster Lucy Strange. Dit boek speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en sluit goed aan bij onze geschiedenisles. Wie weet, gaan de kinderen hun stem wel aan dit boek geven?
Groetjes,
De leerkrachten van groep 8
 

Comments are closed.