Bezoek LAM-museum

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Een aantal groepen hebben op school een bezoek gekregen van een coach van het LAM-museum. Een andere groep is naar het LAM-museum geweest. Hieronder een aantal stukjes van deze mooie ervaring:

Kijkcoach LAM
Op vrijdag 24 maart kwam de kijkcoach Saskia van het Lisser Art Museum op bezoek bij groep ⅘ en groep 8. De kinderen luisterden en keken aandachtig naar de presentatie en de echte kunst die ze had meegenomen. Het leukste was denk ik wel het hoofdje. Het leek gemaakt van klei, maar het was gemaakt van cacao, dus het rook naar chocolade. Aan het einde van de les hebben alle kinderen een stickervel mee naar huis gekregen om eens anders naar de kunst in het museum te kijken. 

Groep 6/7 is naar het LAM-museum geweest. Een ontzettend leuk museum waar de kinderen geprikkeld werden door alle bijzondere kunst die er daar te vinden is. Op elke verdieping stond een kijkcoach met een uitdagende opdracht voor hen. Zo moesten ze ruiken aan een potje met een kruid erin en vervolgens bij een kunstwerk gaan staan waar zij de geur bij vonden passen. Een andere opdracht was dat zij met hun ogen dicht een tekening moesten maken terwijl zij zich moesten indenken dat zij in een keuken stonden. Vragen waren bijvoorbeeld; “wat ligt er op het keukenblad?”, “welke geur ruik je?”, “wat voor vorm heeft het?”. Een echte aanrader dit museum!

Groet,

Team Daltonschool De Tweemaster.

 

Comments are closed.