Category Archives: Actueel

Hieronder vindt u het laatste algemene nieuws van de OBS Tweemaster Lisse.

Happy Day

Beste ouder(s), verzorger(s), belangstellenden, Vandaag(13-03) hebben de kinderen allerlei spelletjes gedaan die gingen over het thema: ”de mens”. Dit werd groepsdoorbroken gedaan. De leerlingen van groep 8 en 7 begeleidden de groepjes bij de spelletjes. Zo hebben de kinderen onder andere een Kahoot quiz gedaan, memory gespeeld en gips versierd. De kinderen hebben het naar hun zin gehad. We zijn trots op de kinderen
Lees Meer »


Opening project “de mens”

Beste ouder(s), vezorger(s), Maandag 2 maart werd het project geopend. Drie weken gaan de kinderen werken over het thema: de mens. Alle groepen hadden een lichaamsdeel gemaakt. Samen is dit de unieke Tweemaster mens geworden. Iedere groep had wat leuks voorbereid om te laten horen tijdens het completer maken van de Tweemaster mens. Er werden onder andere mooie liedjes, versjes en spreekwoorden opgezegd. We
Lees Meer »


Voorleesdagen# groepen 1 en 2 GD

Beste ouders, De kleuters hebben meegedaan aan de voorleesdagen. Veel ouders kwamen langs met een mooi boek van thuis en deelde de mooie verhalen. De man van juf Josje was er ook met zelfs een lied over het boek met zijn gitaar. Nu elke dag weer een boek thuis bekijken en voor laten lezen. Groetjes juf Anke en juf Josje.  


Boer Boris komt voorlezen#groepen 1 en 2 GD

Boer Boris heeft al zijn landbouwproducten klaar staan voor de markt. Hoe gaat hij nu naar de markt? Er is steeds een ander verkeersbord met: verboden. Uiteindelijk mag hij met het openbaar vervoer naar de markt in de stad.  


Opening voorleesdagen # groepen 1 en 2 GD

In de groepen 1 en 2 zijn de voorleesdagen begonnen. Juf Marianne had met haar vertelkastje het prentenboek Moppereend voorgelezen. Vooral de steeds groter wordende wolk trok de aandacht. Eindelijk ging het regenen en kon Moppereend weer heerlijk in zijn eigen vijver spelen. Er kwam een prachtige regenboog. De kinderen hadden genoten!   Groetjes van de juffen van groep 1 en 2.  


klassennieuws 2# groep 1/2 NP

Tijdens het project “herfst ”  hebben we een leerzame en leuke herfstwandeling gemaakt georganiseerd door “de groene bol “in het Keukenhofbos ; alle ouders bedankt voor het rijden en begeleiden.           Project “Sinterklaas”: Het sinterklaasjournaal hebben we elke dag gevolgd op school en natuurlijk ook thuis. In de gang op school hebben we kunnen spelen in de paardenstal van ”
Lees Meer »


Kerstdiner

Beste ouder(s)/verzorger(s), Donderdag 19 december was het kerstdiner. Alle kinderen kwamen in hun mooie kleren naar school. Er werden lekkere gerechten naar de klassen gebracht, waar de kinderen genoten van een heerlijk diner. Het was een fijne avond met elkaar. Namens het team van Daltonschool De Tweemaster wensen wij u fijne dagen toe en een mooi nieuwjaar!


Kerstactiviteiten

Beste ouder(s)/verzorger(s), Vanaf 11 december stonden er leuke kerstactiviteiten centraal: De kinderen mochten in hun onesie met knuffel en kussen naar school komen. De kinderen werden voorgelezen door de leerkracht of door opa’s/oma’s/vaders/moeders. Wat was het fijn om te luisteren naar de mooie verhalen in combinatie met de mooie versieringen en lichtjes in de klas. Voor het kerstdiner op donderdag 19 december kunt u
Lees Meer »