Klassennieuws GD4 #6

Beste ouders van de leerlingen uit groep 4,

We zijn aangekomen bij de 6e editie van het klassennieuws van groep 4.  In deze nieuwsflits vindt u de belangrijkste data, mededelingen en leuke activiteiten van de afgelopen en aankomende periode.

Veel leesplezier!

Juf Jessica en juf Tanja

Belangrijke data:

Vrijdag 22 februari 12.15 uur start voorjaarsvakantie
Maandag 4 maart Studiedag (kinderen vrij)
Dinsdag 5 maart Start projectweek
Maandag 11 maart Woordendictee
Maandag 11 maart Toets thema 5 taal
Dinsdag 12 maart Naar space expo
Woensdag 20 maart Open huis
Vrijdag 22 maart Afsluiting project
Vrijdag 22 maart Zinnendictee

 

Bezoek Space Expo dinsdag 12 maart

Vanaf dinsdag 5 maart t/m vrijdag 22 maart werkt de hele school over het thema ‘Ruimte’. Het belooft weer een fantastisch schoolproject te worden. Op dinsdag 12 maart mag onze groep, samen met groep 4 van de Nassaupark, op bezoek bij Space Expo in Noordwijk.

We volgen daar onder andere de speciale rondleiding ‘met Raaf de ruimte in’. Raaf is een bekende vogel voor de kinderen. Hij heeft de hulp van de kinderen nodig want hij denkt dat hij alles al weet over Ruimtevaart. Dat valt toch een beetje tegen…

We worden die dinsdag om 10.00 uur verwacht bij Space Expo. De kinderen zullen zeker tot 12.00 uur bezig zijn met de rondleiding en een speurspel. Zowel bij de rondleiding als bij het speurspel worden de kinderen in kleine groepjes begeleid door ouders. Om die reden willen wij graag vooraf weten welke ouders die rijden, de kinderen ook gedurende de ochtend kunnen begeleiden in het museum. Ook dit kunt u aangeven op een formulier dat naast de deur hangt.

Projectweek

Zoals hierboven staat beschreven gaan we na de vakantie werken over het thema ruimte. Wij zoeken nog spullen die over dit thema gaat en die wij mogen gebruiken in de klas. Misschien heeft u wel een mooie wereldbol staan of leuke boeken. Wie kan ons blij maken?

 

Afscheid juf Femke

Op dinsdag 5 februari heeft juf Femke afscheid genomen van groep 4. Haar stageperiode bij ons in de klas zat erop. We hebben een hoop leuke activiteiten gedaan met juf Femke. Zo hebben we onze eigen ‘kotsbalgers’ mogen kweken. Mocht u nog niet weten wat kotsbalgers zijn, vraag het gerust aan uw kind. Door het lezen van het boek de Gorgels zijn de kinderen hier allemaal van op de hoogte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tafels oefenen

De tafels blijven oefenen blijft belangrijk. Na de vakantie leren we er een nieuwe tafel bij. De tafel van 4. De tafel van 1,2,3,5 en 10 moeten de kinderen op dit moment geautomatiseerd hebben. Er zijn hiervoor ook leuke spelletjes te vinden op het internet.

Leon, Daniël, Okke en Sterre hebben als eerste van de klas hun eerste tafeldiploma A verdiend. Gefeliciteerd, dat hebben jullie knap gedaan! Ze gaan nu op voor hun tweede diploma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klokkijken

Afgelopen week hebben de kinderen de halve uren op de digitale klok geleerd. Wij merken dat veel kinderen nog moeite hebben met de hele uren op de digitale klok. Voordat zij de halve uren kunnen begrijpen, moeten zij eerst de hele uren kennen. In de klas oefenen we dit extra en ook op de weektaak staan verschillende taken waarmee kinderen het klokkijken kunnen oefenen. Natuurlijk is het prettig als de kinderen ook thuis kunnen oefenen met een digitale klok. Op internet zijn er veel leuke spellen te vinden om de digitale tijden te oefenen.

Ambrasoft

Thuis kunnen de kinderen hiermee oefenen door middel van Ambrasoft. Mocht u dit programma nog niet geactiveerd hebben, dan kunt u een nieuw activeringscode aanvragen bij ons.  

Kleding

Zo af en toe heeft een kind in de onderbouw een ‘ongelukje’ waarvoor schone en droge kleding nodig is. Voor de wat langere kinderen hebben wij niet veel reserve kleding. Heeft u nog wat (te kleine maar schone) onder- en bovenkleding van uw kind op een plank liggen? Wij ontvangen dit graag.

 

Team Talento en Blinkie

Sinds kort werken wij met Team Talento op school. Op school doen we meer dan alleen rekenen en taal. Wij willen ook de creatieve talenten ontwikkelen. Team Talento heeft een aantal professionals gevraagd om workshops aan te bieden waarbij de kinderen inspiratie en passie opdoen om de creatieve talenten te ontwikkelen. Met Blinkie leren we programmeren in het Engels. Het is nog best lastig, maar de kinderen vinden het heel erg leuk!

 

Luizen

Er is luis geconstateerd in de klas. Controleer uw kind thuis hierop. Na de vakantie komt er weer een luizen check.

 

Koptelefoon

Op school werken we op school veel met een chromebook. Daar is een koptelefoon of zijn oortjes voor nodig. Bij sommige werkt deze niet meer. Zou u willen controleren of het nodig is om een nieuwe aan te schaffen?

 

Pyjama-ochtend

In de klas werken wij met zonnestralen. Als de hele klas goed aan het werk is gegaan, kunnen de kinderen een zonnestraal verdienen. Bij 10 zonnestralen mogen de kinderen een beloning bedenken. Zo hebben we een keer een bingo gedaan en een kahoot quiz met de chromebooks gedaan. Deze keer hebben de kinderen gekozen voor pyjamadag. Vandaag hebben de kinderen de 10e zonnestraal verdiend. Daarom mogen zij morgen in hun pyjama naar school komen. Het mag, maar het hoeft niet!

 

Comments are closed.